Archief van het kunnen

De bezoekers aan het gemeentehuis in Vries worden uitgenodigd om in de wachtkamer plaats te nemen. Hier krijgen ze een geluidsfragment te horen via een (kop)telefoon. Tijdens dit fragment krijgt de bezoeker informatie over het project en wordt gevraagd om te bedenken waar hij/zij goed in is. Het gaat om dingen uit het dagelijks leven, bijvoorbeeld goed met dieren kunnen omgaan of een lekkere appeltaart bakken, persoonlijke kwaliteiten stellen hier de norm.

5 verschillende ansichtkaarten

Voor de bezoeker liggen 5 verschillende stapeltjes ansichtkaarten. Hierop staan 5 verschillende typen mensen verbeeld, de mensen mens, de doener, de reiziger, de materialist en de wetenschapper.

In het gemeente archief

De bezoeker kiest de kaart die het meest aanspreekt en schrijft daarop wat hij/zij goed kan. Alle kaarten worden tijdelijk geëxposeerd in het gemeentehuis. Na de expositie worden de kaarten voor 25 jaar opgeborgen in het gemeentearchief. Op deze manier ontstaat “Het archief van het kunnen”. Een persoonlijk kwaliteitsarchief van en door, de inwoners van de gemeente Tynaarlo.

  • Het Archief van het kunnen © 2010, Gemeente Tynaarlo
  • Een gezamenlijk project van Anneliet van Beelen, Kitty Boon en Eline Krottje

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief