Boombedelboom

Kunstenares Eline Krottje heeft vanuit de Elper Kunst en CultuurStroom het concept voor de BoombedelBoom ontwikkeld. Een Community-art project voor Elp met als doel een Kunstwerk voor het nieuwe Dorpshuis te creëren, waarmee verbinding wordt gelegd tussen de (dorps)cultuur en de bewoners, van 4 tot 100 jaar.

De BoombedelBoom is 5 meter hoog met hoofdtakken plus zijtakken en is gemaakt van Korten-staal. De BoomBedels zijn gemaakt van watervast triplex en bestaan uit 4 platte bouw -elementen, rond, vierkant of driehoekig van vorm. De doorsnee is 24 cm. Tijdens inspirerende workshops zijn deze door de inwoners van Elp bewerkt met druktechnieken en hebben het uiterlijk van een ornament gekregen. Gehangen aan de takken in de boom gaan de BoomBedels draaien door de wind.

Bijzonder aan dit project is dat de uitvoering is gedaan door de inwoners van Elp, onder regie en begeleiding van de kunstenares. Met de BoomBedelBoom heeft Elp een organisch kunstwerk dat jaarlijks wordt voorzien van nieuwe bedels, oud en nieuw door elkaar.

  • KunstREfleX#4: BoombedelBoom voor Elp © 2015
  • Mogelijk gemaakt door: Het Gekleurd Grijs fonds, K&C Drenthe, de inzet van vrijwilligers en de bewoners van Elp
  • Voor informatie over Gekleurd Grijs kijkt u op www.gekleurdgrijs.nl

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief