Voor scholenVoor instellingenAlle projecten

Bouwbedel in de Klas

Inhoud workshopGrafische vormgeving gaat samen met beeldhouwen en architectuur.

De Bouwbedel is een zelf ontwikkeld en geproduceerd constructiespel. Het bestaat uit 4 platte elementen waarmee ruimtelijke constructies worden gebouwd. De elementen laten zich eenvoudig bewerken met grafische en creatieve technieken. Er zijn 3 basisvormen: de cirkel, het vierkant en de driehoek. Hieruit kan de leerling kiezen en een eigen bedel maken.

Bouwbedel in de klas biedt de leerlingen de gelegenheid om te experimenteren met grafische vormgeving en met het twee- en drie-dimensionale vlak. De constructie maakt het mogelijk om vanuit een eenvoudige vorm te komen tot de meest ingewikkelde bouwwerken. Door samen te werken wordt het individuele werkstuk opgenomen in het collectieve bouwwerk en krijgt hierin zijn eigen waarde.

Leerdoelen: Samenwerken en ruimtelijk inzicht oefenen. Kennis maken met diverse creatieve/beeldende uitdagingen op 2D- en 3D-vlak. Leren over constructie en oefenen oplossend vermogen.

Tip: Dit project is met eenvoudige aanpassingen schoolbreed in te zetten. De BouwBedel Bouwwerken zijn in de school op velerlei manier te exposeren: staand, hangend en aan de wand.

U kunt HIER informatie opvragen of reserveren.

Algemene informatie

  • Duur: 2 uur
  • Locatie: op school
  • Discipline: Beeldend, beeldhouwen, architectuur
  • Sluit aan bij: PO Taal en Cultuureducatie; VO CKV en techniek
  • Doelgroep: PO groep 7, 8; VO onderbouw
  • Waar: Alle Drentse en Groningse gemeenten
  • Kosten: Offerte in overleg. Indicatie kostenopbouw: € 45,- per uur, materiaal € 7,50 per leerling, vergoeding reiskosten € 0,19 per km. 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief