slide-show-Dorp-vol-verhalen-vs-01

Een dorp vol verhalen

Een dorp vol verhalen is een bijzonder cultureel project in het dorp Eelde-Paterswolde. Het project is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Er zijn verschillende kunstdisciplines vertegenwoordigd: Beeldend, Literatuur, Muziek, Media. Er wordt binnen het project samengewerkt door professionals en amateurs.

Het project bevat de volgende onderdelen

  • Historische verhalenroute – Er zijn 23 historische plekken aangewezen waar een mooi verhaal aan kleeft. Schrijvers en kunstenaars inspireren elkaar tot een gezamenlijk werk.
  • Koepeltjes festival – muziekfestival, waarin iedereen zijn talent kan laten zien
  • Als ik groen was – kunstworkshops op de basis scholen, de resultaten worden geëxposeerd.

Huize Lemfedinge en de familie Bähler Boerma

Historische verhalenroute: nr. 23 Huize Lemfedinge.

  • Een werk van Marieke Voormolen – schrijver
  • Eline Krottje – beeldend kunstenaar.

Eline heeft zich voor haar werk bij Huize Lemferdinge laten inspireren door mevrouw Bähler Boerma. Deze dominees vrouw heeft veel voor het welzijnswerk in Nederland betekend. Ze heeft als eerste in Nederland de Dorpshuizen opgericht waar aandacht was voor gemeenschapszin, voeding, gezondheid, kunstnijverheid, onderwijs en sociale omgang. Dit heeft zij met een ijzeren discipline gedaan.

IJver en Tucht

De werken IJver en Tucht staan symbool voor het harde werken en voor doorzetten. Bähler Boerma heeft door haar idee uit te dragen een streek ontwikkeld.

Het werk hangt aan de zijgevel van het huis Lemferdinge met de reeds bestaande zonnewijzer in midden, deze geeft de tijdloosheid aan van het thema. Het werk bestaat uit 2 grote banieren met beeld en tekst.

  • Een Dorp vol verhalen is een project van de Culturele Raad Eelde en de Stichting Ol Eel
  • KunstREfleX#4: IJver en Tucht © 2012

Lees verder

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief