http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1111894/2010/05/22/Kerk-lokt-bezoekers-met-kunst.dhtml

Feest van de Geest

Ansicht aan God

Een Installatie van 147 microfoons, 250 stoelen en meer dan 150 ansichtkaarten. De microfoons zijn opgehangen in een vierkante vorm van 34 meter per zijde. Er is gebruik gemaakt van de architectuur van de kerk en van de opstelling van de stoelen. Tussen de microfoons zijn ruim 150 papierklemmen geplaatst. Voor en tijdens de expositie worden de bezoekers uitgenodigd om een ansichtkaart aan God te schrijven en deze in de papierklem te plaatsen.

Ansicht aan God

Een ansicht stuurt u aan familie, vrienden of collega’s wanneer u op vakantie bent, of het is een verjaardagsgroet, of bij een andere gelegenheid. Een ansicht stuurt u immers naar diegenen die u belangrijk vindt en die u lief hebt. Vaak is dit een eenvoudige en snelle krabbel, het zo geheten kattenbelletje. Een ansichtkaart zegt: ik denk aan jou. Het aardige is dat de boodschap door iedereen te lezen is, er zit immers geen enveloppe omheen.

Met het schrijven van deze ansicht nodigt de kunstenares u uit om na te denken over wat u aan God wilt zeggen, hoe u Hem een groet wilt sturen die voor iedereen zichtbaar mag zijn. Een ansichtkaart is immers geen gesloten brief maar een open gedachte die voor iedereen te lezen is.

  • KunstREfleX#4: Ansicht aan God © 2010
  • Een community-art project in de Voorhof te Westerbork. Rondom het thema “Feest van de Geest”.
  • Opdracht Protestantse Kerk Nederland.

 

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief