Oog tv, Nationale Hoofddoekendag https://www.youtube.com/watch?v=2tyPfjsud7c

Nationale Hoofddoekendag op 10 januari 2007

Beeldend kunstenaar Eline Krottje, organiseert op 10 januari 2007 de Eerste Nationale Hoofddoekendag. De hoofddoek heeft de laatste jaren het imago gekregen van een religieus politiek statement in plaats van hoofdhaarbeschermer. Tegenwoordig leert een rondje Google al snel dat de hoofddoek slechts nog lijkt voorbehouden aan de moslimgemeenschap en haar rabiate tegenstanders. Terwijl in de jaren vijftig en zestig nog geen vrouw zonder hoofddoek de deur uit ging, schijnt dat nu een probleem te zijn.

Hoofddoek en Roodkapje

Krottje is van mening dat de hoofddoek sinds Roodkapje bij onze cultuur hoort, ongeacht de betekenis. De hoofddoek is rebels, speels, daagt uit en prikkelt de fantasie. Hij verwarmt, beschermt, verbergt, verfraait, verlucht en verleidt. De keuzes zijn vrij.

Grote Markt Groningen

Ter promotie van De Eerste Nationale Hoofddoekendag op 10 januari 2007 staat Eline Krottje, op zaterdag 6 januari met haar kraam op de markt in Groningen, Hoek Herestraat tussen beide markten in.

Bonte variëteit

Omdat alleen een kraam op de Grote Markt onvoldoende publiciteit zal genereren zoekt Eline  hulp. Wilt u meehelpen haar wens meer bekendheid te geven? Dan ziet Nederland er 10 januari 2007 uit als één bonte variëteit. Nederland krijgt zijn Hoofddoek terug!

KunstREfleX#4: Nationale Hoofddoekendag © 2007

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief