Installatiekunst Van Luier tot Lijkwade

De installatiekunst “Van luier tot lijkwade” is 6 meter hoog en 60 meter lang. Het is een ode aan de langzaamaan verdwijnende waslijn op het platteland. De was aan deze waslijn verbeeldt de levensloop van de mens in kleding: van luier via baby- en kinderkleding, volwassenen- en bejaardenkleding tot aan de laatste dracht, de lijkwade. De waslijn en het wasgoed zijn XXXL, twee en een half keer zo groot als normaal, alles precies op schaal. De vrouw die deze kleding zou passen is dus 4,25 meter lang en de BH past bij een borstomvang van 185 cm.

Cultuur educatie

  • Workshop groep 5/6 basisschool – maak je eigen waslijn.
  • workshop groep 5/6 basisschool – Was binnenhalen bij windkracht 8, met uitleg van de kunstenaressen over de waslijn. Zo konden de leerlingen goed zien hoe groot de kleren aan de waslijn van dichtbij zijn: ze passen een reus van ruim 4 meter. De enorme BH sprak tot de verbeelding, de luier bleek de maat van een badmat, en van de lijkwade zou je een ruime tent kunnen maken!

Onderdeel van het Plaggen Project gemeente Tynaarlo.

  • Een samenwerking met Kitty Boon en Anneliet van Beelen in de natuurtuin van het gemeentehuis van Tynaarlo te Vries, najaar 2010.
  • Van luier tot lijkwade © 2010

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief