Video – LICHAAM – een productie van  www.marl1productions.com. Klik hier om de video te bekijken           https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=qIFUwrd0Khg&feature=vm

Voor scholenVoor instellingenAlle projecten

Lichaam

Inhoud workshop: Lichaam – cultuureducatie Wonen & Mode. Een ontwerpwedstrijd voor studenten (V)MBO niveau 4, Mode/Maatkleding.

Een jurk van luxaflex of laminaat? Voor deze bijzondere mode-ontwerpwedstrijd worden lef en creativiteit gevraagd. Met de vraag: ”als jouw lichaam een huis is, hoe zou je het dan inrichten?”  daagt KunstREfleX#4 de leerlingen van de opleiding Specialist Mode Maatkleding uit om alles uit de kast te halen.

Er wordt gewerkt met materialen uit de woonmode. Studenten maken met restmaterialen zoals bijvoorbeeld: vloerbedekking, ondertapijt, luxaflex, gordijnstof en lasdraad, een draagbaar en eigenzinnig kledingstuk. Juist door het gebruik van weerbarstig materiaal (hoe maak je een jurk van laminaat of een hoed van luxaflex?), worden de leerlingen op scherp gezet en wordt creativiteit opnieuw aangeboord. Door het organiseren van een ontmoeting tussen de disciplines Wonen & Mode worden de leerlingen uitgedaagd om even uit hun eigen denkpatroon te stappen en opnieuw na te denken over ontwerp en materiaalgebruik.

Leerdoelen:
In aanraking komen met mode, architectuur en kunst. Verdiepen materiaalkennis en vakman/-vrouwschap. Aanspreken creativiteit. Confrontatie met vraagstukken over compositie, materiaalgebruik, ontwerp, functionaliteit, realisatie en draagbaarheid.

U kunt HIER informatie opvragen of reserveren.

Algemene informatie

  • Duur: 6 weken
  • Locatie: op school en daarbuiten
  • Discipline: Beeldend, Mode, Mens & Maatschappij
  • Sluit aan bij: Vakonderwijs
  • Doelgroep: (V)MBO Specialisatie Mode en Maatkleding
  • Waar: Alle Drentse en Groningse gemeenten 
  • Kosten: Offerte in overleg. Indicatie kostenopbouw: € 45,- per uur, materiaal wordt gesponsord, vergoeding reiskosten € 0,19 per km. 

 

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief