Poëzie Carrousel

De Poëzie Carrousel, laat leerlingen kennis maken met de verbeelding van taal, in Dichtkunst en Grafische vormgeving en met de sculpturale mogelijkheden van het 2 en 3 dimensionale vlak.

Tijdens de workshop maken de leerlingen een Boombedel en een “ Klasse-gedicht”. Iedere Boombedel krijgt een plaats in de “Poëzie carrousel”. Zo krijgt het “Klasse-gedicht” haar vorm. De Boombedel is een zelf ontwikkeld en geproduceerd constructie spel. Hiermee  worden ruimtelijke constructies gebouwd uit 4 platte elementen. De Boombedel is gemaakt van foam, een materiaal dat zich eenvoudig laat bewerken met druktechnieken. De Boombedel heeft als  basisvorm de cirkel, het vierkant en de driehoek. Hiermee kan de leerling zijn eigen Boombedel maken. Interessant is dat de klas of de school met de individuele Boombedels een groot gezamenlijk kunstwerk kan bouwen, waarin het werkstuk van iedere leerling een eigen aandeel heeft.

Optioneel: verzorgen van een gezamenlijke presentatie in 3D of een Schoolbreed kunstproject.

De les brengt leerlingen in aanraking met samenwerkend leren, materiaalkennis, oplossend vermogen en compositie. Ook leren ze over architectuur, monumentale vormgeving, bouwen en constructie, grafische vormgeving, typografie en compositie.

Algemene informatie:

  • Duur: 2 uur;
  • Locatie: Op school;
  • Discipline: Beeldend en literatuur;
  • Sluit aan bij: VO, CKV en Nederlands;
  • Doelgroep: VO, MBO, Havo/WO onderbouw;
  • Waar: Alle Drentse en Groningse gemeenten;
  • Kosten: Offerte in overleg. Indicatie kosten opbouw: € 45,- per uur, materiaal € 7,50 per leerling, vergoeding reiskosten € 0,19 er km.

Voor informatie of aanmelden leest u HIER verder.

 

 

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief