slide showWester es 02

Voor scholenVoor instellingenAlle projecten

Swingen met Grafiek

Inhoud workshop: interdisciplinair en verbindt Hot Printing met Klankgedichten en Performance.

In de workshop Swingen met Grafiek maken leerlingen gezamenlijk een groot grafisch kunstwerk op papier (150 x 250 cm) en een klankgedicht; daarbij wordt gebruik gemaakt van de Hot Printing techniek. In de performance aan het eind van de workshop vullen de verschillende disciplines elkaar aan en komt het kunstwerk tot leven.

De Hot Printing techniek is ontwikkeld door  H. N. Werkman; hij werd hiertoe geïnspireerd door Hot Jazz. Deze muziekvorm uit de jaren dertig bestaat uit basisvormen (klank, ritme, toon, kleur, vorm) die de mogelijkheid bieden om eindeloos te variëren op een grondthema. Hot Jazz inspireerde Werkman ook tot het maken van klankgedichten, waarbij  het net als bij Hot Jazz en Hot Printing gaat om het variëren met klank, kleur, vorm en ritme. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het gegeven Variaties op een Grondpatroon.

Leerdoelen: Samenwerken en experimenteren met taal, vorm/compositie, kleur, formaat en druktechnieken. Leren over het Groninger Cultureel Erfgoed van H. N. Werkman. Theatrale presentatie maken en realiseren tijdens de Performance.

U kunt HIER informatie opvragen of reserveren.

Algemene informatie

  • Duur: 2 uur
  • Locatie: op school
  • Discipline: Beeldend, literatuur, muziek, performance
  • Sluit aan bij: Geschiedenis, Nederlands, CKV
  • Doelgroep: PO bovenbouw,  VO onderbouw
  • Waar: Alle Drentse en Groningse gemeenten
  • Kosten: Offerte in overleg. Indicatie kostenopbouw: € 45,- per uur, materiaal € 5,- per leerling, vergoeding reiskosten € 0,19 per km.

 

 

 

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief