Voor scholenVoor instellingen, Alle projecten

Voor Scholen, KunstREfleX#4

  • Alle kunstvormen gebruiken middelen om ideeën werkelijk te maken. 
  • U kunt het Programmaboek 2015/2016 (PDF) of informatie HIER aanvragen.

Werken met ambachtelijke en digitale grafische technieken biedt leerlingen de mogelijkheid om tekst en beeld elkaar aan te laten vullen in een sprekend eindresultaat. Een workshop “Kunst- en cultuureducatie voor de Klas” van KunstREfleX#4, gaat om het stimuleren van creativiteit en het leren experimenteren met Taal en Tekst en Verbeelding. Leren is groeien en dat doe je door onderzoeken, lezen, vergelijken en ervaren en zien en benutten van nieuwe mogelijkheden. Het gaat om het plezier van het maken, om het versieren en het verbeelden. Door leerlingen te stimuleren in vrije expressie met tekst en beeld, krijgen ze een breed palet om iedere keer opnieuw zelf in te kleuren. Tijdens een workshop is naast aandacht voor de individuele ontwikkeling ook veel aandacht voor coöperatief samenwerken, als vanzelfsprekend onderdeel van samen kunst en cultuur beleven.

Kunst- en Cultuureducatie met kwaliteitKunstREfleX#4 let op ‘Cultuur met Kwaliteit’ en op de ‘Doorlopende Leerlijn’. Ze combineert cultuureducatie met het reguliere lesaanbod. Een les Nederlands of Geschiedenis of Mens en Maatschappij gekoppeld aan cultuureducatie komt op een heel eigen wijze tot leven in de klas.

Voor wie: KunstREflex#4 ontwikkelt en verzorgt kunst– en cultuureducatieprojecten en workshops voor PO, VO en MBO.

Op maat: KunstREfleX#4 heeft een basis aanbod voor kunst- en cultuureducatie ontwikkeld. Hierin kan in overleg eenvoudig het onderwijsniveau worden aangepast. Wilt u een eigen cultuureducatie project ontwikkelen of heeft u vragen? KunstREfleX#4 denkt graag met u mee. Informatie kunt u HIER aanvragen.

LichaamLichaam Poëzie in BeeldPoëzie in Beeld PropagandaPropaganda Swingen met GrafiekSwingen met Grafiek
Bouwbedel in de KlasBouwbedel in de Klas

 

Nieuws

Kunstreflex op Social Media

Nieuwsbrief