Workshop Ebru

Workshop Ebru Techniek

Foto Ebru

Op zondag 31 juli en 7 augustus 2016 is kunstenares Eline Krottje vanaf 12.30 uur tot 16.00 uur in de Knutselkeet aanwezig. De Knutselkeet staat op het terrein van de voormalige Rijksluchtvaartschool, Burg. Legroweg 45 in Eelde (naast het vliegveld) in het kader van Art Expedition IntoNature. Eline geeft per dag 2 workshops, vanaf 12.30 tot 14.00 uur en vanaf 14.30 tot 16.00 uur. Deelname uitsluitend bij opgave.

De Ebru techniek is beter bekend als marmeren. 

Tijdens de workshop leer je de beginselen van deze techniek en we maken een fraaie Presse Papier van steen. Ebru is een traditionele Turkse kunstvorm. Het is schilderen op water en dat kan met alles, met papier, stof, hout, steen, noem maar op. Het is een ambachtelijke techniek met fraaie organische vormen en vloeiende patronen.

De kunstenaar druppelt de verf in bak, met een oplossing van water en…………………(dat is het geheim van de smid). Tijdens de workshop teken je het ontwerp als het ware in het water, dit doe je met een speciale kam, met stokjes, met rietjes met wat er maar voor handen is. Zo ontstaan de natuurlijk vormen en de vervloeiende kleuren.  Is je ontwerp klaar dan volgt het magisch moment van dompelen en kleuren..

Wil je deze magie ook beleven? Geef je dan snel op bij De Knutselkeet en doe mee! Een workshop duurt anderhalf uur per keer en kost € 10,00 per persoon inclusief materialen. Bij een minimale aanmelding van 8 tot 10 deelnemers per keer gaat het door. Geschikt voor alle leeftijden.

Voor meer informatie en opgave: info@deknutselkeet.nl of 06-36163661

 

Nieuws
Kunstreflex op Social Media
Nieuwsbrief